Лесни начини за подобряване на работоспособността

Елена Островская, ендокринолог и специалист по превантивна медицина сподели прости правила за подобряване на работоспособността при силен стрес и живот в мегаполис. 

Бързо изчислете колко точно вода трябва да пиете на ден с тази формула

Лекарят обясни, че, ако не спазвате режима си и не се вслушвате в собственото си тяло, това може да доведе до хронична умора и в резултат на това заболяване. Според нея трябва постепенно да промените начина си на живот, за да имате възможност да отделяте време на себе си. Островская изброи няколко прости стъпки, които ще ви помогнат да поемете по пътя към здравословния начин на живот.

Според нея трябва да се започне с корекция на диетата. Островская твърди, че ако ядете по-малко сладкиши и бързо хранене, откажете се от червеното месо в полза на морската риба и като цяло увеличите дела на протеини и фибри в диетата си, можете да станете по-енергични и по-стройни.

Също така специалистът препоръча да се спазва режимът на съня, за да се подобри качеството на нощната почивка. За да направите това, трябва да заспите преди полунощ в тъмна стая и да оставите джаджите си настрана, преди да си легнете. Също толкова важно, казва тя, е да прекарвате поне един час на дневна светлина всеки ден, тъй като това ще помогне за увеличаване на производителността и синхронизиране на биоритмите.

Каква е нормалната сърдечна честота за човек според възрастта му, представени в ТАБЛИЦА

В заключение Островская припомни важността на физическата активност. Тя съветва да се движим повече, когато е възможно, да не пренебрегвамe почивката, да забравим за известно време проблемите в работата, както и да се подлагаме на редовни медицински прегледи.

Източник: Здравето

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *