Защо жените трябва да ядат сини сливи?

Сушените сини сливи са много полезно лакомство, тъй като оказват положителен ефект върху целия организъм. Те съдържат фосфор, калий, магнезий, натрий и други вещества, които могат да увеличат здравината на скелета при жените. Ето защо според лекарите нежният пол трябва да включва продукта в диетата си по-често.

Уникалният им състав, комбинацията и високото съдържание на много витамини превръщат сушените сини сливи в един от най-полезните продукти за организма, както при възрастни, така и при деца.

Така че нека разгледаме по-подробно какви полезни лечебни свойства имат сините сливи. Всеки трябва да ги знае, за да ги използва в диетата си, както и какви противопоказания за употребата им има.

200-годишна рецепта за удивителен мехлем

Лечебни и полезни свойства 

1. Полезни са за червата. Спомагат за нормализиране на храносмилателните процеси. Заедно с това имат добри антибактериални свойства, помагат в борбата с ешерихия коли и стафилококите. Защитават червата ни, включително срещу рак.

2. Помагат при запек. Сините сливи са добро слабително средство, което може да се използва вместо таблетки – специални химически слабителни.

3. Допринасят за нормализиране на кръвното налягане.

4. Плодовете на сините сливи са с високо съдържание на калий, който е важен елемент в дейността на човешкия организъм.

5. Яденето на сини сливи спомага за повишаване на работоспособността. Високото съдържание на калории и наличието на много полезни вещества “зареждат” човешкото тяло и повишават тонуса.

6. Сред полезните им свойства може да изтъкнем способността им за почистване на кръвоносните съдовете от токсини.

7. Имат диуретичен и жлъчегонен ефект.

8. Полезните микроелементи, които се съдържат в сините сливи, спомагат за укрепването на костите и предотвратяват счупванията.

9. Високото съдържание на витамин А в сините сливи е добро за зрението.

10. Укрепващите и антибактериалните им свойства оказват благоприятен ефект върху здравето на зъбите.

11. Повишават имунитета, подмладяват организма и са незаменим помощник при спазването на диети. Употребата на сини сливи помага за подобряване състоянието на кожата.

Източник: Здравето

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *