Рецепти на народната медицина за подмладяване

Всички отвреме на време имаме пристъпи на отчаяние заради неумолимо настъпващата старост.

Древните еликсири на младостта и дълголетието, чиито рецепти грижливо е запазила паметта на народните лечители от различни страни, ще ни помогнат да забавим хода на времето и неговото разрушително влияние върху организма.

Тези средства действително могат да съхранят младостта, а понякога дори и да върнат годините назад благодарение на уникалното съчетание на микроелементи и витамини, оказващи регенериращо въздействие върху клетките.

Пет плода, които поддържат кожата млада

Рецепти

1. Турска маска за подмладяване – много ефективна, за която са нужни 3 супени лъжици хлебна сода, 1 чаена лъжичка мед, 1 чаена лъжичка течен витамин Е, канела на крайчеца на лъжичката и 80 мл сметана или мляко. 


В пластмасов или стъклен съд се смесват всички ингредиенти до получаването на еднородна консистенция, доста гъста трябва да бъде. Нанасяйте на лицето и шията на дебел слой, избягвайки областта около очите и устните. Оставете за 15-20 минути или докато изсъхне. След това измийте първо с топла, след това с хладка вода.

2. Подмладяваща маска с куркума – 1 чаена лъжичка куркума на прах и 1 чаена лъжичка овесено брашно се заливат с малко вода, докато се образува кашица. Нанася се на лицето, ръцете и огнища, засегнати от кожни заболявания, като дерматит, екзема, псориазис.

Източник: Здравето

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *