Сложете парче лук в чорапа си преди сън: Ще се изненадате какво ще се случи!

Руснаците имат голям брой традиции и вярвания, дошли от далечното минало. Има една интересна традиция – да вмъкнете парче лук в чорапа си всеки ден преди лягане.

Диетолог посочи храните, които са полезни за зрението

Каква обаче е целта на това?

Лукът е зеленчук, който съдържа голямо количество манган, витамин В6 и диетични фибри. Има изключително много ползи, заради които част от лук се вкарва в чорапа преди лягане.

Сред тях са:

– Като се има предвид, че лукът има голям брой антибактериални свойства, той ще помогне да се отървете от микробите и бактериите, които остават по краката, дори ако те са измити.

– Ако трябва да укрепите имунната система, тогава този метод е доста ефективен. Имунитетът се засилва поради факта, че лукът е богат на витамин С.

Морковената диета ще ви помогне да свалите 10 кг за една седмица без да навредите на здравето

– Има твърдения, че ако сложите лук на крака си, а след това си сложите чорапа и си легнете, можете да избегнете развитието на рак.

– Това действие е полезно и за тези, които страдат от диабет. Така че, ако периодично следвате съветите на предците и оставяте лук в чорапа си за нощта, то поне можете да постигнете намаляване на съдържанието на захар в кръвта.

– Лукът ще помогне на тези, които страдат от заболявания на стомашно-чревния тракт. Той се бори със свободните радикали, което води до намален риск от заболяване – стомашна язва.

Как да си направим здравословни пуканки

– Ползи от лука има и при възпалителни процеси. Следователно това помага и при борбата с инфекциозните болести.

– Зеленчукът също ще бъде полезен за онези, които са ухапани от пчела или оса.

– Суровият лук ще помогне на човек да намали холестерола в кръвта си.

– Ако кръвта изисква пречистване, тогава този метод е ефективен и ще помогне да се направи в най-кратък срок.

Важно!

Според препоръките на предците е достатъчно да нарежете парче лук и да го прикрепите към петата. Мястото на приложение на лука не е избрано случайно, тъй като има точки на краката, с които можете да повлияете на организма като цяло. Според китайската медицина всяка точка от крака е отговорна за някакъв орган в тялото.

Източник: Здравето

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *