Лечебните свойства на супер храната морски зърнастец

Плодовете от морски зърнастец (облепиха) са много вкусни и имат много ползи за човешкото здраве. Ето защо непременно трябва да опитате морски зърнастец.

В плодовете на морския зърнастец ще намерите витамини А, С, Р, РР, Е, К, всички витамини от група В. Освен това тези плодове са богати на микроелементи: Сред тях са натрий, манган, магнезий, алуминий и 11 други вещества.

Ябълките и крушите понижават холестерола през есента и зимата

Самият морски зърнастец има общоукрепващо и тонизиращо действие върху организма. Плодовете на това зрънце намаляват болката, инхибират възпалението, имат бактерициден ефект и помагат при заздравяването на рани.

Плодовете на морския зърнастец спомагат за нормализиране на метаболизма на протеини, мазнини и въглехидрати, могат да бъдат полезни при нарушения на вегетативната, нервната, ендокринната система.

Сокът от морски зърнастец може да има слабително, холеретично, противовъзпалително, стягащо действие. В допълнение, той възстановява добре кръвта и има благоприятен ефект върху състоянието на кръвоносните съдове, функционирането на черния дроб и стомаха.

Този популярен продукт ще направи метаболизмът ви бърз като на малко дете

Маслото от морски зърнастец се използва за лечение на ревматизъм, подагра, скорбут, тумори, заболявания на храносмилателния тракт, включително язва на стомаха и дванадесетопръстника. Това масло лекува също рани от залежаване, измръзване, диабет, гастрит с намалена секреторна активност, старческа катаракта, хемороиди, климактерични прояви и разстройства.

В същото време маслото от морски зърнастец може да навреди на тези, които страдат от остър холецистит, панкреатит, хепатит и диария. Хората, които са склонни към туморни заболявания, също трябва да използват това масло с повишено внимание

Източник: Здравето

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *