Лекар посочи най-вредното ястие на новогодишната трапеза

Броени дни остават до едни от най-обичаните празници на годината – Коледа и Нова година. Хората от рано са изготвили празнично меню я главата си и сега остава само да го приготвят.

Агнешкото и бирата вредят на простатата

Лекарката и медицински консултант на онлайн лабораторията Екатерина Гергесова обаче предупреждава, че има едно ястие, което е изключително вредно, но много хора сервират именно него на новогодишната трапеза.

Тя отбеляза, че сред многото храни, които могат да ударят черния дроб, бъбреците и стомашно-чревния тракт, може да се открои безспорният лидер. Това ястие е убийствена комбинация от няколко вредни продукта едновременно.

Това не го знаехте: Ползите и вредите от картофите

Става въпрос за салатата Оливие или руската салата. Първо трябва да се вземе предвид, че тя е пълна с мазнин, заради от майонезата, а ако продуктът е купен от магазина, той е допълнен с различни консерванти. Усвояването на голямо количество от този продукт в салатите ще причини огромни щети на черния дроб, който и без това е атакуван от големите дози празничен алкохол, обясни лекарката.

Освен това в тази салата има варени картофи, тоест нишесте и въглехидрати, което води до наддаване на тегло.

Всъщност много хора добавят не месо, а наденица към тази салата. Тоест, те в правят още по-вредна, защото нишестето, багрилата и ароматите също се добавят щедро към фабричните колбаси.

Източник: Здравето

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *