Тайната на красивото лице

Евтино и лесно! Японските жени използват козметичните преимущества на ориза в продължение на векове. Тайната на тяхната красота е в този прост природен дар. Оризът е невероятен източник на линолова киселина и сквален – мощен антиоксидант, който стимулира производството на колаген. Последният забавя образуването на бръчки по кожата и я предпазва от негативните ефекти на слънцето.

Забравете за бръчките! С тези 4 маски за лице никой няма да познае на колко сте години СНИМКИ

И още, оризът е пълен с витамин Е и гама-озинол, известен със своята способност да предпазва сърцето и да понижава нивото на холестерола в кръвта.

За съжаление, с изключение на японците, повечето хора не знаят за тези факти. Оризът наистина е способен на чудеса, когато става въпрос за подмладяване.

Препоръчваме ви да си правите тази изключително лесна маска  за лице, която ще подобри цвета му и ще изглади бръчките.

Ще ви трябват:

• 3 супени лъжици ориз;

• 1 супена лъжица мляко;

• 1 супена лъжица мед.

Начин на приготвяне:

Сварете ориза. Водата, в която сте го варили, запазете след прецеждане. Добавете към добре разварения, почти на каша ориз, супена лъжица топло мляко и лъжичка мед.

Нанесете маската върху чиста и суха кожа. Оставете я на лицето си, докато не изсъхне напълно. След това изплакнете лицето си с водата, в която сте варили ориза.

Оризовата вода има силни антиоксидантни свойства. Тя хидратира кожата и стимулира кръвообращението. Тази вода също така спомага за премахване на пигментните петна и облекчава възпалението на кожата. Може да я използвате дори преди да си правите слънчеви бани: тя овлажнява кожата и ще я защити от образуването на нови бръчки.

За оптимални резултати се препоръчва да се прилага оризова маска поне веднъж седмично. Повторете тази процедура няколко пъти – и ще изглеждате 10 години по-млади.

В продължение на 4 години измивам лицето си с масло! Резултатите са зашеметяващи

Масажирайте женската точка

Заедно с оризовата маска ви препоръчваме да използвате за подмладяване и точката на женската красота. От всички точки, използвани в китайска медицина, може би най-притегателна за нежния пол е точката на сан-ин-цзяо (в превод от китайски означава: точката, в която се срещат трите “ин”) – или “точката на женската красота”.

Второто си име получава заради показанията си за употреба – лечение на широк спектър от гинекологични и репродуктивни нарушения.

Не е никак трудно да откриете точката – намира се над вътрешния глезен, в задния край на пищяла на разстояние ширината на четирите свити пръста.

Има много начини за въздействие върху точката – от масаж (акупресура), иглотерапия (акупунктура) до фармакопунктурно въздействие. Обаче въздействието върху тази точка невинаги е полезно! Стимулирането на тази точка помага да се увеличи нивото на естрогена, следователно е противопоказано при определени фази на женския цикъл.

Противопоказано е също дразненето на тази точка при такова състояние като целулит. Това се дължи на факта, че високите нива на естроген в комбинация с локални микроциркулаторни смущения са един от водещите фактори за неговото развитие.

Източник: Здравето

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *