Направете си релаксираща смес за успокояване на краката и предотвратяване на гъбички

Накисването на краката във вода със специални добавки в нея предлага така необходимата терапия за уморени, болезнени ходила и цялостна релаксация на тялото. Здравите, успокоени крака могат да променят деня ви.

В случай, че не знаете, има над 100 мускула, сухожилия и връзки във всеки крак. Той е изграден и от 28 кости и 30 стави, в допълнение към всички тези мускули. Тази опорна система е полезна за баланса и мобилността ни.

Три начина за лечение на гъбички

Накисването на краката при възпалени или сухи ходила, последвано от прилагането на скраб, ще поддържа краката ви меки, като същевременно премахва стреса от деня. Някои лекари предписват тази процедура, като твърдят, че помага за намаляване на риска от гъбички по ноктите на краката, както и за облекчаване на костен шип.

И така, в какво можете да накиснете краката си, за да ги омекотите? Пригответе си специална смес за целта. В голям буркан с плътно затварящ се капак поставете английска сол, морска сол и сода за хляб (виж рецептата).

Английската сол е страхотно средство за облекчаване на болката и е богат на магнезий детоксикатор. В допълнение към лечението на болки в мускулите, тя помага и за облекчаване на сухата кожа. Морската сол е чудесен източник на минерали за алкализиране и отпускане на тялото. А содата за хляб е естествено успокояваща за краката, като помага за премахването на бактериите и миризмата. След това добавете в буркана етерични масла.

Етеричното масло от мента е толкова освежаващо и успокоява болките в мускулите, като същевременно помага за тяхното освобождаване, като облекчава напрежението и стягането. Добавка към борбата с бактериите е маслото от чаено дърво.

Какви заболявания показва състоянието на косата?

Етеричното масло от сладък портокал има прекрасен аромат, но също така подхранва кожата на краката с високото си съдържание на витамин С, като същевременно подобрява кръвообращението и помага за предотвратяване на инфекции.

И накрая, но не на последно място, е екстрактът от маслинови листа. Той има противогъбични свойства – друг чудесен източник за облекчаване на краката и предотвратяване на инфекции.

Съставки на релаксиращата смес за крака:

1¼ чаша английска сол

¼ чаша морска сол

1¼ супена лъжица сода за хляб

8 капки етерично масло от мента

8 капки етерично масло от сладък портокал

8 капки етерично масло от чаено дърво

10 капки екстракт от маслинови листа

За да използвате, поставете ¼ чаша от сместа в топла (не гореща) вода в съда за крака. Разбъркайте, след което накиснете краката си за около 20 минути. Завършете с нанасяне на овлажнител например с лавандула и кокосово масло за суха кожа.

Източник: Здравето

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *