Никой не подозира, че този пчелен продукт помага при забременяване! Ето как

Планирате ли бременност? Това е чудесно, но заедно с намерението е важно да обърнете внимание и на начина си на хранене. Има редица суперхрани, които подобряват шансовете за зачеване. Сред тях са броколи, риба, кафяв ориз, слънчогледови и тиквени семки, моркови, яйца, немазно червено месо и други.

Към този списък ние ще добавим още една – пчелен прашец. Естествена, силно питателна храна, която има редица ползи за здравето, пише az-jenata.

Но как благоприятства процеса на забременяване? Важно! Преди консумацията му се консултирайте с лекар, тъй като са възможни алергии или стомашни неразположения.

Кое семенно растение е шампион в борбата за здраво сърце

Богат на важни хранителни вещества

Пчелният прашец може да бъде наречен суперхрана, тъй като е богат на важни хранителни вещества, около 96 на брой, от които се нуждаете, за да поддържате здравословен начин на живот.

В него се съдържа добро количество протеини, около 40%. Също така пчелният прашец ще достави на организма ви много полезни минерали, като калций, желязо, цинк, магнезий, калий, мед и манган, които подпомагат фертилността. В допълнение този природен продукт е богат на витамини, антиоксиданти, ензими и мастни киселини.

Увеличава нивата на естроген

Хормонът естроген играе активна роля в стимулирането функцията на яйчниците и подпомагането на процеса на отделяне на яйцеклетките по време на овулацията. Колкото по-качествени са вашите яйцеклетки, толкова по-големи са шансовете ви да забременеете. Ако планирате да имате бебе, добавете към вашето хранене пчелен прашец.

Той по естествен път ще помогне за повишаване нивата на естроген, балансирайки и останалите хормони, участващи в процеса на зачеване.

Също така пчелният прашец подобрява способността на яйцеклетките да се развият както трябва, след като бъдат оплодени.

Това не го знаехте: Ползите и вредите от картофите

Подобрява либидото и имунитета

Два много важни фактора, от които зависи дали ще забременеете или не, са нивата на либидото на двамата партньори, както и техния имунитет. Пчелният прашец повишава либидото, енергийните нива, защитните сили на организма, предпазвайки го от редица инфекции. Прашецът съдържа всички основни мастни киселини, въглехидрати, глюкоза, антиоксиданти, витамини и други хранителни вещества, които укрепват имунната ви система.

Подобрява мъжката плодовитост

Пчелният продукт влияе благоприятно и на мъжката плодовитост, подобрявайки качеството на спермата и увеличавайки броя на сперматозоидите.

Повишеният брой годни сперматозоиди увеличава шансовете за забременяване. Също така, пчелният прашец действа благоприятно и на простата.

Източник: Здравето

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *