Целина: магическият ефект от ежедневната й употреба

Редовната консумация на целина е чудесен начин за предотвратяване на всякакви стомашно-чревни разстройства. Включете сок от целина в диетата си и може да не се страхувате от проблеми със зъбите и мозъчна мъгла – тези заболявания често се причиняват от проникването на амонячен газ през чревната лигавица.

12 причини да пиете сок от целина всеки ден

Целината е отлично противовъзпалително средство, което унищожава вредните бактерии, плесени, гъбички и вируси, и премахва токсините от черния дроб и червата.

Тези патогени често причиняват възпаление, което възпрепятства функционирането на всички системи на тялото. В същото време, целината поддържа полезните бактерии, а също така отлично алкализира храносмилателния канал поради съдържанието на биоактивен натрий. Освен това този зеленчук е богат на кофакторни микроелементи, все още неизвестни на официалната наука.

Това са разновидности на натрий и други микроелементи (има повече от 60 от тях), работещи в тандем с обикновен натрий. Подпомагат поддържането на оптималното ниво на рН в организма и премахват токсичните киселини, което от своя страна, спомага за прочистването и обновяването на чревната лигавица.

Целината също съдържа ензими и коензими, които поддържат нивото на солната киселина в стомаха високо и храната се усвоява безпроблемно и без забавяне. Така че редовната консумация на целина е чудесен начин за предотвратяване на всякакви стомашно-чревни разстройства.

Някои от вас може би смятат, че целината е обикновена, незабележителна храна, но това далеч не е така. В допълнение към всички гореспоменати ползи от този скромен на вид зеленчук, той е в състояние да подобри работата на бъбреците, надбъбречните жлези, мозъка и други органи.

Бабите в Долни Раковец пазят стара рецепта, която бори всички вируси

Минералните соли, съдържащи се в него, подпомагат работата на електрическите импулси и функционирането на мозъчните неврони, което е критично, ако страдате от загуба на паметта или когнитивна дисфункция.

Целината подхранва и хидратира тялото ви на дълбоко клетъчно ниво, предотвратявайки мигренозното главоболие и възстановявайки структурата на ДНК.

Не забравяйте да включите целината в диетата си, ако страдате от някое от следните заболявания: обсесивно-компулсивно разстройство, възпалително заболяване на таза, нисък заряд на репродуктивната система, диабет, хипогликемия, сепсис, инфекции на пикочните пътища, камъни в бъбреците, бъбречно заболяване, рак на панкреаса, панкреатит, омазнен черен дроб, умора от висок адреналин, синдром на хроничната умора, периартрит на рамото, киселинен рефлукс, фибромиалгия, лупус, синдром на Сьогрен, болест на Адисон, розацея, липом, рак на пикочния мехур, цистит, болест на Крон, колит, раздразнено дебело черво, стоматит, хипергликемия, хипертония, депресия, хипотиреоидизъм, хипертиреоидизъм, рак на щитовидната жлеза, бактериална вагиноза, рани, паразити, кандидоза, възпаление на мозъка, бактериални и вирусни инфекции.

Коя е най-полезната риба за възрастните хора

Чистият сок от целина е „бутон” за възстановяване на нашето тяло. Всяка сутрин започвайте деня с 450 г пресен сок.

Препоръчително е да се пие на празен стомах – за да се увеличи съдържанието на солна киселина в стомаха. А ако искате да постигнете наистина вълшебен ефект, пийте два пъти сок от целина дневно.

Ако трябва да пречистите тялото си от токсични тежки метали, като живак, алуминий, кадмий, никел, олово, мед и арсен, добавете половин чаша пресен сок от кориандър към вашата напитка от целина. Може да я добавяте и към различни смутита.

Източник: Здравето

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *