Диетолог разкри как да кажете „сбогом“ на акнето като спрете тези храни

Диетологът-ендокринолог Албина Комисарова каза дали е възможно да се реши проблемът с акнето и кожните обриви с помощта на храненето.

Много хора, които са изправени пред проблема с акнето, са готови да се откажат от редица продукти и като цяло да започнат да гладуват, само за да се отърват от омразното акне. Но ще помогне ли?

„Не, за съжаление, храненето няма да реши проблема с акнето. Сега има мода за това, че всички проблеми на лицето са резултат от проблеми с червата. Самата аз страдам от акне от тийнейджърска възраст и дерматолозите винаги са предписвали диета. Но не работи“, казва експертът въз основа на личен опит.

Юношите с мазна кожа страдат най-често от акне

Напоследък има все повече дерматолози, които казват, че храненето има малък или никакъв ефект върху акнето. Особено за лечение на това заболяване.

Много по-важно е правилната, ежедневна домашна грижа. Това е 80% успех.

Но има редица продукти, които наистина могат да стимулират развитието на акне. Според редица изследвания това са млечни продукти с ниско съдържание на мазнини, както и храни с висок гликемичен индекс (сладкиши, мед, захар) и излишък на въглехидрати в диетата.

Чудото на тахана или защо е полезен?

Всичко това наистина може да провокира пристъпи на акне. Ето защо хората, склонни към обриви по лицето, трябва да избягват тези продукти.

Източник: Здравето

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *