Броколите и спанака удължават живота

Храните с високо съдържание на антиоксиданти ви поддържат млади. Това съобщи диетологът и ендокринолог Татяна Филипова.

Тук можем да откроим пресните билки, които именно поради голямото съдържание на етерични масла и флавоноиди съдържат именно онези антиоксиданти, които спомагат за извеждането на излишните вредни вещества от организма“, отбеляза тя.

Целина: магическият ефект от ежедневната й употреба

Също така, според лекаря, зеленчуците помагат за забавяне на процеса на стареене. В същото време тя препоръча да не купувате екзотични плодове, а да дадете предпочитание на зеленчуците, познати на купувача. Най-полезни в това отношение са листните зеленчуци, уточни ендокринологът. Голямо количество антиоксиданти и етерични масла има в спанака и броколите, обясни Филипова.

Диетологът също така посъветва да добавите към диетата храни с полиненаситени киселини, които помагат за поддържане на красотата и здравето. Те включват растителни масла, включително зехтин, сусам и масло от тиквени семки.

Също така, тези, които искат да запазят младостта си за дълго време, трябва редовно да ядат мазна риба, като пъстърва, сьомга, скумрия, сардина. Медикът припомни, че те са богати на различни фракции омега-3.

Източник: Здравето

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *