Това са строго забранените закуски!

Закуската е здравословна, но не всяка. Диетолозите събраха информация от цял ​​свят и съставиха списък с храни, които са напълно забранени за ядене сутрин.

Бананите например, съдържат огромно количество магнезий. На празен стомах веществото много бързо се абсорбира в тялото, претоварвайки сърдечно-съдовата система. Всеки цитрусов плод вероятно може да причини киселини, а в някои случаи може да доведе до проявата на сериозни заболявания, като гастрит и язви.

3 лесни закуски, които понижават холестерола

Опасни за стените на стомаха са и сладкишите, които мнозина са свикнали да ядат за закуска. Сладкишите по принцип не са най-добрият избор за първата половина на деня, защото панкреасът просто няма време да разработи необходимото ниво на инсулин.

Невролозите препоръчват на всичките си пациенти тези 4 храни

Доматите и краставиците често причиняват стомашен дискомфорт. Вината за това е таниновата киселина. Струва си да се въздържате от всякакви подправки, те провокират повишено производство на стомашен сок.

Вместо всичко изброено по-горе, закуската си струва да е от яйца или неподсладени мюсли. Овесената каша е идеален избор, такова начало на деня ще настрои стомаха да работи правилно.

Източник: Здравето

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *