Симптоми на висок холестерол: Предупредителният знак е в устата ви!

Рискът от сърдечни заболявания е силно повлиян от повишените нива на холестерол в кръвта. Въпреки че натрупването на холестерол обикновено няма симптоми, то е свързано с орално заболяване.

Холестеролът е восъчно вещество, намиращо се в тялото, което има много важни функции, като например подпомагане на ефективния метаболизъм.

3 лесни закуски, които понижават холестерола

Въпреки това, високите нива на LDL холестерол – вид холестерол, често наричан „лош“ холестерол – могат да увеличат риска от сърдечни заболявания. Ето защо е наложително да държите нивата на LDL под контрол.

Изследванията показват, че има връзка между тежка инфекция на венците и високи нива на холестерол.

Орални симптоми

Пародонтозата е сериозна инфекция на венците, която може да доведе до загуба на зъби и други сериозни здравословни усложнения. За проучването са измерени серумните нива на липидите при 45 пациенти с пародонтоза и са сравнени с контролна група, съответстваща на 45-годишна възраст, пол и индекс на телесна маса (ИТМ).

Ябълките и крушите понижават холестерола през есента и зимата

След анализ на данни от учени от Харвардския университет, нивата на LDL холестерол са видимо по-високи в групата на хората с пародонтоза.

„Това проучване показва, че хиперлипидемията може да бъде свързана с пародонтоза“, заключават изследователите.

Как да се изследвате за холестерол

В повечето случаи високите нива на холестерол не причиняват никакви симптоми. Можете да разберете за тях само от кръвен тест.

Периодичното гладуване намалява холестерола

Как да намалим холестерола

Можете да понижите високия си холестерол по естествен начин, като промените нездравословните аспекти на начина си на живот. Една от най-важните диетични интервенции, които можете да направите, е да намалите приема на наситени мазнини.

Източник: Здравето

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *