Колко пъти е нормално да се ходи до тоалетна през нощта и кога има проблем?

Колко пъти уриниране е нормално през нощта? Чувствате ли желанието да отидете до тоалетната повече от обичайното през нощта? Има ли нещо, от което да се притеснявате? Това са въпроси, които не са за пренебрегване.

Може ли да сядаме на тоалетната чиния в обществените тоалетни?

Честотата на уриниране варира за всеки човек. Но ако броят на пътите, през които ставате, за да отидете до тоалетната се увеличи, това може да говори, че имате някакво заболяване. Освен това честото ставане през нощта ще повлияе на способността ви да отпочинете и да сте работоспособни през следващия ден. 

Колко пъти е нормално да уринирате през нощта?

Повечето хора чувстват позив за уриниране около 6 до 7 пъти в рамките на 24 часа. Въпреки това, от 4 до 10 пъти е това, което обикновено се приема за нормално за здрав човек. Това означава, че средно трябва да уринирате веднъж на всеки 4 часа. Но това се променя в зависимост от количеството течност, която консумирате.

Събуждането веднъж или два пъти през нощта, за да идете до тоалетна, е нормално. Въпреки това, ако уринирате повече от два пъти на нощ, тогава може да има проблем.

Обикновено трябва да можете да спите непробудно от 6 до 8 часа. Така че прекомерното уриниране през нощта може да ви попречи да се насладите на тази почивка. Това състояние е известно като ноктурия.

Признаци и симптоми на прекомерно уриниране през нощта

Ноктурията е по-разпространена сред възрастните, но може да се появи на всяка възраст. Повечето хора ходят само два пъти до тоалетната за една нощ. Въпреки това, ако страдате от ноктурия, ще уринирате по 5 или 6 пъти на нощ.

Агнешкото и бирата вредят на простатата

Причини за ноктурия

Сънна апнея

Диабет

Старост

Кофеин и алкохол

Медикаменти

Неврологични нарушения

Инфекции на пикочните пътища

Приемането на твърде много течности

Затлъстяване

Бременност

Лайфстайл

Сърдечна недостатъчност

Източник: Здравето

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *