Лимонът регулира кръвното налягане

Лимонът е особено полезен и при начален или умерен стадий на хипертонична болест, когато налягането не се повишава над 160/90. 

Ефективната лечебна доза е сокът от два големи лимона на ден. Като се започне лечение с лимон обаче, трябва редовно да се измерва артериалното налягане и щом то се понижи (а това е възможно след 2-3 седмици), да се намали дозата на приеманите хипотензивни препарати или изобщо да се откажете от тях.

Грешката на тези, които пият топла вода с лимон

Създава ефект на алкализиране в организма

Дори и да я пиете непосредствено преди хранене, това ще помогне на организма ви да поддържа по-високо ниво на рН. Колкото по-високо е нивото на рН, толкова по-устойчив е организмът към болестите. Лимоните и всички кисели плодове се разграждат в стомаха и създават алкална реакция.

Разрежда пикочната киселина, лекува болки в ставите и подагра

Водата, разредена с натурален лимонов сок, благоприятно влияе и на работата на ставите, като намалява болката не само в ставите, но и в мускулите. Тази вълшебна комбинация също така намалява и слузта в организма.

Води до отслабване

Калоричността на лимона е само 31 ккал на 100 г, затова и диетолозите смятат, че лимонът е полезен за отслабване. Водата с лимон извежда мазнините, помагайки за намаляване на теглото, придавайки на организма допълнителен тонус. В лимона се съдържат вещества, които разграждат мазнините. Лимонената киселина може да усилва секрецията на стомашния сок и да ускорява обмяната на веществата. Пектинът пък може да нормализира нивото на захарта в кръвта, а също да чисти лимфния поток. За по-бързо намаляване на теглото помага настойка от зелен чай, в която са добавени две чаени лъжички ябълков оцет и кръгче лимон.

Яйченият белтък – лекарство против високо кръвно

Как и кога да се пие вода с лимон

Използвайте топла пречистена или изворна вода. Вземете половин чаша топла вода без захар и изстискайте там най-малко половин лимон. Най-добре използвайте специална сокоизстисквачка, за да получите максимум сок с минимум усилия. После обаче изплакнете устата, за да се избегне увреждане на зъбния емайл от лимонената киселина. Вода с лимон трябва да се пие сутрин на гладно и да не се закусва веднага.

Чудесен заместител на кафето

Чаша вода с лимон, изпита на гладно, дава същия ободряващ ефект както кафето. Затова, ако искате да се избавите от кофеиновата зависимост, пийте вода с лимон, която ще ви ободри и ще ви зареди с енергия за целия ден.

Източник: Здравето

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *