Никога не мийте косата си така, съсипвате я!

Мислите ли, че в такъв прост въпрос като миенето на косата не може да има грешки? Разбира се, че може.  Германски дерматолози алармират за най-честите грешки при миенето на коса.

Най-мощната и проста маска за коса, която ще ви преобрази само за 1 час

Ето какво съветват да не правим:

Твърде много шампоан
Шампоанът почиства косата ви и може да се изкушите да миете косата си повече от веднъж седмично, но това не е препоръчително. Твърде много шампоан може да лиши косата от естествените й мазнини и влага. Дори и да миете косата си често, няма нужда да я миете с шампоан всеки път.

Твърде гореща вода
Не мийте косата си с гореща вода. Излагането на скалпа на високи температури може да направи скалпа и косата сухи. Горещата вода също може да увреди кичурите ви и да отслаби корените ви. Най-добре е да миете косата си с топла вода. Позволява на продукти за коса като маска за коса или балсами да проникнат в скалпа и да насърчат по-доброто усвояване. Най-добре е да измиете косата си първо с топла вода, а след това със студена. Хладката вода ще ви помогне да задържите влагата в косата си.

Твърде силно сушене
Косата ви е най-крехка, когато е мокра, а сушенето й суха е вредно по много начини. Първо, сушенето на косата с кърпа може да разроши кожичките ви и да увеличи накъдрянето. Ще бъде по-добре и по-здравословно за косата ви, ако я оставите да изсъхне сама или леко я попиете с кърпа. Уверете се, че сушите внимателно. Но е препоръчително да не използвате груба кърпа, тъй като тя може да направи главата на косата суха и непокорна.

Твърде често сменяте шампоаните
Тъй като косата ви не се адаптира лесно към различните формули, предлагани от различните продукти за коса, ще бъде от полза за косата ви, ако се придържате към един вид шампоан или балсам за измиване на косата.

Източник: Zdrave.to

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *