Британският парламент ще блокира TikTok в мрежата си

Британският парламент ще блокира TikTok на всички устройства в мрежата си, след като подобна забрана беше въведена за правителствените устройства, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Най-редкият и най-скъп благороден метал не е златото

Така британският парламент стана поредната западна институция, забранила китайското приложение от съображения за сигурност.

След решението на правителството да забрани TikTok на правителствени устройства комисиите на Камарата на общините и Камарата на лордовете решиха, че TikTok ще бъде блокиран на всички парламентарни устройства, както и в по-широката мрежа на парламента„, съобщи говорител на парламента.

Киберсигурността е основен приоритет за парламента„, добави той.

САЩ, Канада, Белгия и Европейската комисия вече забраниха приложението на техните официални устройства. TikTok е обект на засилващо се внимание заради опасения, че данните на потребителите на приложението – собственост на базираната в Пекин компания ByteDance – биха могли да попаднат в ръцете на китайското правителство и така да бъдат подкопани интересите на Запада в сферата на сигурността, посочва Ройтерс.

Британската забрана беше обявена в момент, когато главният изпълнителен директор на TikTok отговаряше на въпросите на американски законодатели, които са убедени, че приложението трябва да бъде забранено, тъй като представлява потенциална заплаха за националната сигурност на САЩ.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *