Приятелите Бен Афлек и Мат Деймън, покорили навремето Холивуд заедно, отново са тандем

Преди повече от 25 години Бен Афлек и Мат Деймън тръгват да покоряват Холивуд заедно. Днес двамата отново са екип, като за начало в спортния биографичен филм „Въздушния“, но и не само, предава задокеанската преса.

Продукцията, чиято световна премиера се състоя на фестивала „South Bay“ през март, излезе на екран в САЩ на 5 април, а в България два дни по-късно – на 7 април.

Докато пишат „Последният дуел“ – първия им съвместен сценарий след пробива им през 1997 г. с „Добрият Уил Хънтинг“, актьорите осъзнават, че в техните лъкатушещи и обикновено отделни кариери нещо липсва.

Спомням си, че един ден жена ми каза: „Не съм те чувала да се смееш така от 15 години. Тогава се запитахме „Защо не го правим по-често„, разказва Деймън. „А когато прехвърлиш 50-те, си казваш: Ако не го превърнеш в приоритет, това просто няма да се случи„.

Сега, повече от 25 години след като пробиват в Меката на киното – толкова преплетени, че навремето са споделяли обща банкова сметка, звездите отново са тандем. Афлек режисира, а двамата с Деймън играят във филма, разказващ за „ухажването“ на Майкъл Джордан от компания „Nike“.

Снимка: АР/БТА

„Въздушния“ – оригинална продукция на стрийминг платформата Аpple TV+, която се разпространява по кината от „Metro Golden Mayer“, е само част от новото им сътрудничество.

С тази диета Ким Кардашиян свали 30 кг за рекордно време

Филмът е първата премиера за новата им продуцентска компания „Artists Equity“, в която Бен е главен изпълнителен директор, а Мат отговаря за съдържанието. Отчасти нейната мисия е да даде на изявените членове на екипа и актьорския състав част от печалбите.

За Афлек „Въздушния“ – в който новосъздадената по онова време компания „Nike“ се стреми да сключи договор, докато майка му (в ролята Вайола Дейвис) отстоява неговата стойност, представлява това, което се надяват да направят с новата си компания.

Снимка: АР/БТА

Вярваме, че в екипа има много наистина значими артисти, които са недооценени и подценявани, а имат огромен принос за качеството на преживяването в един филм„, каза Бен Афлек в съвместно интервю с Мат Деймън.

Искаме да възприемем подхода на Майкъл Джордан, а именно да признаем артистите и да кажем: Вие сте тези, които заслужават да бъдат компенсирани за това. Вие създавате изкуството, красотата, величието„.

С тази продукция те може би вече са създали хит. Лентата, в която участват Джейсън Бейтман, Крис Тъкър, Крис Месина и Марлон Уейънс, получи възторжени отзиви след премиерата си на фестивала „South Bay „. Стрийминг платформата на „Аpple“ е толкова доволна от него, че решава да го пусне по кината в цялата страна.

Снимка: АР/БТА

Всичко това обяснява някои от причините, поради които Афлек, въпреки меметата „Тъжният Бен Афлек“ и вирусните видеоклипове, на които изглежда мрачен на наградите „Грами“, е истински щастлив. Със сигурност е имало възходи и падения, той и преди е разказвал откровено за минали битки с алкохолизма. Но сега, по думите му, се оказва, „нещастно прочут“, въпреки че се чувства точно обратното.

Базираната в Лос Анджелис компания „Artists Equity“ е своеобразен завършек на прословутото начало на дуото. Те я създават, за да определят курса на следващата глава от книгата на живота (Деймън е на 52 години, а Афлек – на 50), и да направят прекарването на време заедно по-необходимо. Освен това начинанието позволява на Бен Афлек да бъде редовно с децата си от предишния си брак с Дженифър Гарнър. Миналата година той се ожени за Дженифър Лопес.

Един от хората, убедени в новото им начинание, е Вайола Дейвис, която играе майката на Майкъл Джордан във „Въздушния“, предава БТА. Актрисата и носителка на „Оскар“ е наясно какво се опитват да постигнат Афлек и Деймън – тя има собствена прогресивна продуцентска компания, която ръководи заедно със съпруга си. Дейвис нарича работата по проекта едно от най-добрите преживявания в кариерата си.

Снимка: АР/БТА

„Това, което те правят, е да върнат кинопроизводството на артистите„, казва тя. „Има толкова много препятствия по пътя ти като артист, а най-голямото от тях е самият бизнес. Понякога той се стоварва върху теб„, допълва звездата.

Сред предстоящите продукции на „Artists Equity“ са „The Instigators“ – филм за обир с Мат Деймън и Кейси Афлек, и „Unstoppable“ с Дженифър Лопес и Джарел Джером.

Диетата на Карл Лагерфелд, с която той тотално се променя

Идеята за личната марка е във фокуса на „Въздушния“.

Марката на Деймън-Афлек се справя добре. И двамата са имали много трудности по пътя си. Но представата за тях като творчески дует и двама от най-близките приятели в Холивуд е издържала. Кой не е мечтал да пробие в киното с най-добрия си приятел? Към тях има привързаност, защото тя съществува помежду им.

Снимка: АР/БТА

„Въздушния“ представя един нов обрат в тяхното партньорство: За първи път Бен Афлек режисира Мат Деймън. Наскоро на Афлек му хрумва, че целият смисъл на проекта се дължи отчасти на подкрепата, която като режисьор получава от Деймън.

Това беше много любезен и мил жест, който е характерен за начина, по който Мат се е отнасял към мен и към това приятелство през целия си живот„, казва той.

Източник: Дир.бг

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *