Д-р Малишева разкри влиянието на пречиствателите на въздуха върху здравето

Терапевтът, телевизионна водеща Елена Малишева и кардиологът Херман Ганделман разкриха въздействието на пречиствателите на въздуха върху здравето.

В ефира на програмата „Живей здравословно!те предупредиха, че използването на озонатори и йонизатори води до аритмии, а също така увеличава риска от развитие на рак.

Според Малишева лекарите не одобряват използването на пречистватели на въздуха, по-специално йонизатори и озонатори. „Йони се комбинират с прах и го утаяват, но тъй като го дишаме, той може да се утаи върху ларинкса или белите ни дробове“, обясни Малишева.

6 често срещани навици, които съсипват косата ви

Те предупредиха и за друга опасност: пречиствателите на въздуха нарушават сърдечния ритъм, което може допълнително да доведе до аритмии, казаха експерти. „Когато сме постоянно изложени на озон, оксидативният стрес в тялото ни се увеличава, което пречи на сърцето ни да работи в правилния ритъм“, обясни Ганделман.

Освен това, според лекарите, хората, които са изложени на високи концентрации на озон, увеличават риска от развитие на злокачествени тумори. „Можете да развиете рак на белия дроб, рак на черния дроб или рак на стомашно-чревния тракт“, обясни кардиологът.

Източник: Zdrave.to

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *