Тази отрова се оказа най-мощното лекарство!

Служител на Института по биология и биомедицина NSU заяви, че руските специалисти са разработили уникален състав на лекарство,  включващо пчелна отрова. 

По време на опитите с животни се потвърждава неговата ефективност срещу най-тежкото заболяване.

„Изпробвахме това лекарство върху плъхове в продължение на няколко години и въпреки че окончателната проверка все още не е готова, очакваме деня, в който ще започнем да спасяваме на животи“, казва Анна Деригина.

Учените изобщо не са предполагали, че отровите са възможно средство за лечение на рак. Вече е известно със сигурност, че отровата на бразилската осанка Polybia paulista може да унищожи раковите клетки и да действа в положителна насока. 

Как да проверим дали медът е истински?

Специалистите от NSU разработват технологии, които биха позволили изолирането на лекарствени съединения от отровата на обикновени медоносни пчели и също така да създадат аналози.

Според тях ензимът мелитинът, присъстващ в отровата на пчелите, има способността да прониква в самата сърцевина на раковите клетки – в митохондриите, които предизвикват в себе си механизъм за саморазрушаване. Също така, мелитинът може да помогне в борбата срещу диабет тип 2 и възпаление, казват експерти.

Източник: Zdrave.to

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *