Сладки картофи по селски

Необходими продукти:

  • 500 г сладки картофи
  • 3 с.л. зехтин
  • 1 с.л. червен пипер
  • 1 с.л. чесън на прах
  • 1 с.л. мащерка
  • 1 с.л. риган
  • сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

  1. Картофите се измиват и нарязват на по-едри кубчета заедно с кората.
  2. Смесват се със зехтина и всички подправки в купа. Объркват се добре, за да се овкусят равномерно.
  3. Нареждат се върху тава с хартия за печене на разстояние един от друг.
  4. Пекат се в предварително загрята на 200 градуса фурна около 30 минути или до приятен златист загар.

Източник: vkusotii.dir.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *