Харвардски специалист препоръчва 5 топ упражнения за отслабване и предпазване от сърдечно-съдови проблеми

Не е нужно да сте крайни в диетата и упражненията, за да се сдобиете с мечтаната форма за лятото и да не ви е срам като се съблечете. 

Харвардският професор по медицина И-Мин Лий препоръчва 5 упражнения, които ще ви направят да изглеждате като холивудска звезда. 

Те заздравяват опорно-двигателната система, предпазват от сърдечно-съдови проблеми, стимулират мозъка и не на последно място – помагат изключително много за отслабването! 

Напитка с лимон и чесън за отслабване

1. Плуване – перфектното аеробно упражнение, когато се практикува регулярно по 30-45 минути. Освен за поддържане на отлична физическа кондиция, плуването подобрява настроението, бори стреса и депресията.

2. Тай-чи – китайското бойно изкуство е медитативно физическо упражнение, което комбинира серия от флуидни движения с фокус върху дълбокото дишане.

3. Силова тренировка – независимо дали ще я правите с тежестта на собственото си тяло или с допълнителни уреди, помага за изграждането на по-здрави мускули. 7-минутна високоинтензивна интервална тренировка е чудесно начало, но ключово е постоянството.

4. Ходене – мощна медицина, тъй като 30-минутна разходка всеки ден прави чудеса за здравето, раздвижвайки цялото тяло от петите до врата. Ползите за мозъка и психичното здраве също са осезаеми, като превенция или облекчаване на симптомите на депресия. Започнете с 10-15 минути дневно, след което увеличете преходите на 30-60 минути.

5. Упражнения на Кегел – за стягане и подобряване на еластичността и контрола на мускулите на тазовото дъно, които се намират в близост до пикочния мехур, половите органи и червата. За най-добри резултати ги правете 4-5 пъти дневно.

Източник: Zdrave.to

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *