Вижте кой е най-добрият продукт за прочистване на черния дроб и кръвта

Много фармацевтични компании са успели да убедят спортистите в необходимостта от използването на допинг (синтезирани химикали) за постигане на успех в спорта.

Така повечето спортисти се превърнаха в заложници на маркетинга и забравиха, че естествените храни са отличен допинг.

Как влияе алкохолът на кръвното налягане?

Тази статия ще ви позволи да научите повече за естествения допинг, въпреки че тази информация се появи съвсем наскоро и не е широко разпространена в обществото.

Трябва да се отбележи, че предоставените данни могат да бъдат много озадачаващи, тъй като става дума за обикновено червено цвекло.

За начало е препоръчително да се запознаете с няколко научни факта в областта на спортната медицина. Когато изпият 70 мл сок от цвекло, професионалните водолази успяват да задържат дъха си по-дълго (средно 0,5 минути).

Велосипедисти съобщават, че като пият сок от цвекло и вдишват по-малко кислород, успяват да увеличат времето си за въртене на педалите с 20%.

Доказано е, че за добри резултати в спорта е достатъчно да изпиете половин чаша сок от цвекло 2-3 часа преди състезание.

Подобен ефект ще получите, ако изядете само едно цвекло. То е полезно не само за спортисти, но и за всички, които се нуждаят от мускулна сила и допълнителен приток на енергия. Според „доктрината за ползите“ цвеклото има положителен ефект върху кръвта и кръвоносната система като цяло.

Цвеклото е отличен сърдечносъдов тоник, тъй като насърчава вазодилатацията, нормализира нивата на холестерола и понижава триглицеридите. Този зеленчук нормализира кръвното налягане, придава еластичност на кръвоносните съдове и предпазва от разширени вени.

Цвеклото е естествена „виагра“, защото съдържа нитрати, които разширяват артериите. Следователно, използвайки този зеленчук, успехът ще бъде гарантиран не само на спортната площадка, но и в спалнята. Цвеклото също така стимулира производството на полови хормони поради наличието на значително количество бор в състава му.

Поради факта, че зеленчукът има положителен ефект върху артериите, разширявайки ги, а също така подобрява притока на кръв в мозъка, е възможно да се предотврати деменция в напреднала възраст.

Холинът, който се намира в цвеклото, образува специални съединения в мозъка, които са отговорни за поддържането на паметта.

Как алкохолът влияе за стареенето на мозъка?

Цвеклото има отлични антимикробни свойства и това не е трудно да се отгатне, защото самата природа надеждно е защитила този зеленчук от насекоми, живеещи в земята, които не са против да се насладят на този сладък корен.

Този червен зеленчук инхибира синтеза на стафилококови ентеротоксини от група А и В, намалява риска от заразяване с вируси от група А и вируса на Ебщайн-Бар. Червеното цвекло е изключително полезно за бременни жени и допринася за правилното развитие на плода, благодарение на естествената си фолиева киселина и желязо.

Трябва да се отбележи, че цвеклото съдържа значително количество витамин С и други хранителни вещества, чиято активност се различава от синтетичната аскорбинова киселина.

Цвеклото перфектно почиства кръвта и черния дроб от токсини. Като ядете тази кореноплодна култура, е възможно ефективно да се борите дори с рака.

Коренът съдържа захари и оксалати, така че тези, които се борят с наднорменото тегло, се съветват да консумират само сок от цвекло, а не самите плодове. А за тези, които спазват диета с ниско съдържание на оксалати, е по-добре изобщо да не ядат този зеленчук.

За безопасно прочистване на тялото от токсини, сокът от цвекло трябва да се консумира заедно с други зеленчуци. Например, от един среден червен плод и пресни билки ще се получи отличен лечебен коктейл.

Класическа рецепта за сок от цвекло:

половин плод със зеленина;

моркови (3 броя);

магданоз или кориандър.

За тези, чието тяло реагира негативно на цвеклото, има други продукти, които са обогатени с естествени нитрати и имат свойства, подобни на него. Например, можете да ядете ревен, рукола, босилек, кориандър, спанак и манголд.

Източник: Zdrave.to

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *