Албания се превръща в топ дестинация – 1,7 милиона чужденци са посетили страната през юли

Нарастващият брой туристи, които избират Албания, се потвърждава и от данните на Статистическия институт (ИНСТАТ), съобщава за БТА агенция АТА.

Последният доклад на ИНСТАТ показва, че броят на чуждестранните граждани, които са влезли на албанска територия през месец юли, се е увеличил с 26,2% и е достигнал 1 770 724 души, по-голямата част от които са европейци.

Уникално: В това румънско село слънцето изгрява два пъти СНИМКИ

Според данните на ИНСТАТ броят на чуждестранните граждани, които са посетили страната от Европа през юли, се изчислява на 1 694 657 души. От Америка са пристигнали 45 821 граждани, а от Близкия изток – 14 805 граждани.

Само през този летен туристически сезон, от май до края на юли, страната е посетена от 3 482 836 чуждестранни граждани.

Властите в страната заявиха, че броят на почиващите, които са избрали Албания за дестинация тази година, е надминал очакванията, а в доклад, публикуван от Световната организация по туризъм, страната е класирана на първо място в Европа за първите 3 месеца на тази година по увеличение на броя на туристите. В световен мащаб страната се нарежда на трето място след Катар и Саудитска Арабия.

Не само крайбрежието, но и Тирана и Алпите са любими дестинации. Общо над 5,2 милиона чужденци са посетили Албания от януари до края на юли.

Източник: trip.dir.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *