Сиренето подобрява кръвната захар
Ново проучване на канадски учени установи един продукт, който помага за контролиране на кръвната захар, пише „Медикъл експрес“.
Диетолози от университета на Алберта са провели изследване с участието на плъхове в преддиабетно състояние.
Топеното сирене е полезно за костите и ставите
Гризачите са били хранени с този продукт.
„Тази храна не влошава нещата, а всъщност може да ги подобри, що се отнася до сърдечносъдовите заболявания и риска от диабет“, казва Катрин Чан от екипа.
Как точно сиренето е стабилизирало нивата на инсулина на плъховете, специалистите не могат да кажат. Катрин Чан отбеляза, че то е нормализирало фосфолипидите, които се извличат от млечните мазнини и са важни за много функции в организма.
„Сиренето не нормализира изцяло ефекта на инсулина, но значително го подобрява. И няма значение дали е нискомаслено или обикновено“, добави Чан.
Източник: Zdrave.to